Sierpleister/spachtelputz

De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en grof. De meeste gebruikte soort door ons bedrijf is een spachtelputz van het merk Prinssen. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol.

Eerst gips aanbrengen is verstandig

Het aanbrengen van spachtelputz direct op beton kan wel. Maar door vele leveranciers en fabrikanten van sierpleister producten word er aangeraden om deze betonnen wanden eerst te laten voorzien van een dun laagje gips. Daar er nog te veel onregelmatigheden in betonnen wanden kunnen voorkomen, welke later in de structuur van de spachtelputz zichtbaar kan blijven. Denk hierbij aan de vele gaatjes, bobbels en deuken in betonnen wanden.

Onze spachtelputz is flexibel

Alvorens de spachtel aan te brengen, dienen de wanden eerst te worden gecontroleerd op beschadigingen en scheurvorming. Indien deze zijn beschadigd of gescheurd dienen deze eerst te worden gerepareerd met gaas en gips. Na droging van deze gips moet er een voorstrijk worden aangebracht. Dit i.v.m. de betere hechting van de sierpleister. De door ons gebruikte spachtelputz blijft na uitharding flexibel, wat als voordeel heeft dat als de ondergrond gaat scheuren, de spachtelputz mee kan rekken. Zodat de scheur niet of langer uit het zicht blijft.

Neem hier contact op of bekijk onze andere diensten.